Maand van het gebit

Februari staat in het teken van de maand van de gebitsverzorging. Het is belangrijk om het gebit van uw huisdier gezond te houden. Lees daarvoor onderstaande tips.

Dierenverblijf in Waddinxveen

Gaat uw dier mee naar het buitenland of tijdens uw vakantie in een dierenpension? Of twijfelt u nog en wilt u weten wat de voor- en nadelen zijn voor u en uw huisdier? Met de juiste informatie gaat u goed voorbereid op vakantie.

Gezond gebit

Het gebit van uw huisdier heeft regelmatig verzorging nodig. Net als bij mensen vormt zich bij dieren een laag tandplaque, die tandvleesontsteking veroorzaakt en na verloop van tijd zelfs voor schade aan het kaakbot zorgt. Dit leidt tot loszittende tanden en kiezen en het opgehoopte tandplaque zorgt voor tandsteen. Ontstekingen in de mond kunnen problemen elders in het lichaam veroorzaken, zoals ontstekingen in de nieren, lever en het hart. Het is dan ook van groot belang het gebit van uw huisdier goed in de gaten te houden.

 

Gebitsproblemen

Aanwijzingen van gebitsproblemen zijn een slechte adem, tanden knarsen of klapperen, met de kop over de grond schuren en pijn bij de mond. Ook kan uw huisdier bij gebitsproblemen moeizaam kauwen, kwijlen, een slechte eetlust hebben of eten uit de mond laten vallen. In de meeste gevallen zult u echter geen aanwijzingen zien, ondanks de aanwezigheid van problemen. Het is daarom noodzakelijk het gebit jaarlijks te laten controleren.

Gebitscontrole

Als je hond of kat last heeft van één of meerdere genoemde kenmerken, is het verstandig om naar de dierenarts te gaan voor een gebitscontrole en eventuele verdere behandeling. Bovendien is het belangrijk het gebit van je hond of kat dagelijks te verzorgen.

Gebitsproblemen voorkomen?

  • Tanden poetsen: De beste en goedkoopste manier om voor een gezond gebit bij uw hond of kat te zorgen, is door dagelijks de tanden te poetsen. Indien men hier maar vroeg genoeg mee begint is dit een hond, en zelfs een kat, heel goed aan te leren. Begin daarom het liefst op de leeftijd van ongeveer 8-12 weken te oefenen met poetsen en dit spelenderwijs aan te leren. Na het wisselen (4-6 maanden) is het dier dan al gewend aan de tandpasta, de borstel en het poetsen.Ook volwassen honden en katten kunnen nog aan het tandenpoetsen gewend worden gemaakt. Dit kan soms echter wel wat meer tijd en energie kosten dan bij jonge dieren. Kijk voor meer tips en een poetsinstructiefilmpje op www.maandvandegebitsverzorging.nl
  • Mondwater: kan in het drinkwater van hond of kat
  • Kauwstrips: verwijderen tandplak.
  • Voer: speciale brokken om tandplak te voorkomen

 

Actie:

Kom dus in februari naar de praktijk om het gebit van uw hond of kat gratis door onze assistentes laten controleren.

U kunt hiervoor een afspraak maken door te bellen naar telefoonnummer 0182 - 632 051.

Onze assistentes zullen het gebit van uw huisdier checken en u advies geven over hoe u het gebit van uw hond of kat het beste gezond kunt houden.

De Royal Canin Satiety Challenge: Gezond afvallen onder begeleiding!

Wist je dat maar liefst 50% van de katten en honden overgewicht heeft?

Een kilo'tje meer of minder maakt echt verschil. Wist je dat 1 kg overgewicht bij een kleine hond gelijk staat aan 7 kg overgewicht bij de mens? En dat 1 kg overgewicht bij een kat gelijk staat aan 16kg overgewicht bij de mens?

Met de Royal Canin Satiety Challenge helpen we jouw kat of hond onder begeleiding afvallen, zonder hongergevoel. Doe nu mee en ontvan 50% korting op de eerste maand voeding - en een presentje bij iedere vervolgafspraak!

Bel of kom langs in de praktijk voor advies en jouw eerste afspraak.