Maak van uw dier geen asielzoeker!

Jaarlijks belanden veel dieren in het asiel omdat ze ontsnapt zijn en zoek raken. Als de eigenaar niet gevonden kan worden, moet het dier in het asiel blijven tot er een nieuwe eigenaar gevonden wordt. En dat is jammer, want heel veel van deze dieren hebben een eigenaar die zijn dier mist en heel graag terug zou hebben.
 

Dierenverblijf in Waddinxveen

Gaat uw dier mee naar het buitenland of tijdens uw vakantie in een dierenpension? Of twijfelt u nog en wilt u weten wat de voor- en nadelen zijn voor u en uw huisdier? Met de juiste informatie gaat u goed voorbereid op vakantie.

Katten, honden en konijnen chippen

Vooral veel katten zijn nog niet gechipt. Daardoor kan slechts zo’n 14% van de gevonden katten weer met hun eigenaar herenigd worden. Maar ook niet alle honden zijn gechipt en geregistreerd. En de vele konijnen die op straat worden gevonden kunnen maar in een heel enkel geval bij hun eigenaar terugbezorgd worden: maar weinig konijnenbezitters laten hun dier chippen, terwijl het prima mogelijk is.

Soms is een dier wel gechipt, maar niet geregistreerd bij een databank. In andere gevallen is het dier wel geregistreerd, maar zijn de gegevens verouderd. Ook dan kan de eigenaar niet worden gewaarschuwd dat zijn dier terecht is en worden dier en baasje onnodig gescheiden. Op www.chipnummer.nl kunt u gemakkelijk zien of het dier op uw naam staat.

Voorkom dat u en uw dier elkaar op deze manier kwijtraken: laat uw huisdier chippen en zorg voor een goede, actuele registratie!

Chippen en registreren: verplicht voor honden!

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden ingevoerd. Elke hond die er vanaf die datum in Nederland bijkomt, moet een chip hebben en geregistreerd worden bij een van de daarvoor aangewezen databanken. Bovendien is de eigenaar verplicht de registratie up-to-date te houden.

Kijk voor meer informatie over chippen op: www.chipjedier.nl